ESL One Hamburg

Kommer inte ihåg när vi beställde biljetterna, men tror att det var över 6 månader sedan. Vilket resulterade i att jag glömde att vi skulle iväg ett tag, sen så kom tagget när det började närma sig dags för att åka. Klockan 05.30 var det väckning för att dra iväg på ett flyg till Hamburg 07.30. Vi fick se en fantastisk soluppgång högt över molnen, sedan följde solen med oss hela dagen i Hamburg.
 
Fredagen spenderades med att upptäcka delar av stan, grabbarna var trötta efter att ha gått upp så tidigt på morgonen så det blev tidigt i säng. Inget party här trots att nattlivet skulle ha varit helt sick på Reeperbahn. Föreställ er att gå på Andra Lång fast på anabola, en bar, sexshop, casino, bordell och strippklubb vägg i vägg i några kilometer. Vi nöjde oss med att ta en drink i hotellbaren istället.
 
På lördagen var vi på arenan tidigt och fick se fantastiskt fin Dota i världsklass. Vi drog självklart en obligatorisk öl, sådär klockan 12 på dagen. Är man på semester så är man! Enda nackdelen var arenamaten, inga grönsaker i sikte och bara massa tysk korv och vitare bröd än en vampyr. Magen var verkligen inte snäll mot mig. Speciellt inte när vattnet var dyrare än ölen och värmen inomhus låg på svettig armhålenivå hela tiden... På lördagen drog även matcherna ut på tiden, vilket resulterade i att vi kom iväg från arenan cirka 2 timmar senare än planerat. Det var bara att däcka i säng för att orka.
 
Söndagen börjades med hotellfrukost (mums!), sen direkt till arenan. Samma sak som på lördagen, bra Dota, öl, dålig mat, brist på vatten och svettig armhålenivå på luften. Fast idag var schemat on point! Matcherna var bra, stämningen episk. Alla levde sig in i matcherna och hejade på båda lagen i matchen. Det gillar jag verkligen med Dota-communityn, visst, man har sina favoritlag, men man uppskattar bra Dota oavsett vilket lag det är som spelar. Efter finalen där Virtus Pro vann mot Team Secret, så tog vi en drink i hotellbaren och unnade oss sovmorgon.
 
Måndag, sista dagen i Hamburg. Lite ledsamt att lämna semestern och att bo på hotell, men men... vad ska man göra? Vi checkade ut och utforskade "vår" del av staden, hittade en shoppinggata och käkade fett goda hamburgare (i Hamburg är det ett måste), innan vi drog till flygplatsen. Jag har nu överlevt för övrigt proppelerplan, tysk mat, dubbad amerikansk film och gjort mig förstådd i Tyskland, i ett land där de flesta som vi träffade envisades att prata tyska med oss när vi började prata engelska.
Arkiv 2017 | |
Upp